Властите на Перу обявиха извънредна екологична ситуация, след като 21 плажа

...
Властите на Перу обявиха извънредна екологична ситуация, след като 21 плажа
Коментари Харесай

Властите в Перу се борят с петролен разлив

Властите на Перу обявиха изключителна екологична обстановка, откакто 21 плажа към региона на Лима бяха нечисти от нефтен разлив в рафинерия, ръководена от испанската мултинационална " Репсол ", заяви АП.

Властите дефинираха обстановката като " най-тежкото екологично злополучие " в историята на Лима. Организацията за оценка и надзор на околната среда (OEFA) пресметна, че около 6 000 барела недопечен нефт са се разлели.

Около 1 740 000 квадратни метра брегова линия и 1 1187 000 квадратни метра море са покрити с петролна наслойка. Замърсени с нефт са и две предпазени екологични зони. Това са националният резерват Пунтас Гуанерас и еколичната зона Анкон, известни със своите птици и воден живот.

Перу упорства за отплата от " Репсол ", обвинявайки компанията, че се пробва да прикрие мащаба на бедствието и че няма направен проект за деяние при изключителни обстановки.

Работниците, доста доброволци, работещи с несъответстващо съоръжение, се борят да овладеят бедствието.

От " Репсол " пък упрекват управляващите, че не са били предизвестени за високите талази породени от солидното вулканично изригване в Тихия океан в Тонга на 15 януари. Това е довело до разлива от танкера.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР